Na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru gostili Društvo varnostnih inženirjev Gorenjske

Kategorija novice: 
Obvestila

V četrtek, 4. 10. 2018 smo na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru organizirali dogodek, ki je na enem mestu povezal strokovnjake s področja ergonomije na nivoju teoretičnih in aplikativnih spoznanj.

Dogodek je organiziral predstojnik Katedre za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov prof. dr. Zvone Balantič, ki je dogodek tudi vodil in skupaj s predsednikom Društva varnostnih inženirjev Gorenjske g. Erikom Stritihom na fakulteti izpeljal delavnico, v nadaljevanju pa so udeleženci premostili tudi vrata prakse in odšli na ogled delovnega okolja v podjetje Alcom v Kranju.

Gre za enega od dogodkov, ki v nizu dopolnjevanj pedagoškega, raziskovalnega in strokovnega dela redno poteka na fakulteti za spodbujanje in medsebojno povezovanje z ožjim in širšim okoljem. Udeleženci delavnice so bili deležni kombinacije teoretičnih in praktičnih znanj s področja vida in vidnih obremenitev v industriji. Fakulteta se je pokazala v izjemni strokovni in profesionalni luči, kar so udeleženci tudi pohvalili. Srečanje pa se kot rečeno ni zaključilo na fakulteti, temveč z obiskom podjetja Alcom v Kranju, kjer so si udeleženci lahko ogledali proizvodne prostore visokotehnološke proizvodnje korekcijskih stekel.

Model sodelovanja izhaja iz skupne raziskave in priprave strokovnega (https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/8027923) in znanstvenega članka (https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/8047379).

Tudi v nadalje bodo na fakulteti redno pristopali k tovrstnim oblikam povezovanja, ki doprinesejo k višji stopnji možnega in celovitega povezovanja za skupen trajnostni razvoj področij delovanja fakultete.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.